Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Meie aja Oppenheimer

Copy
Sam Altman 10. juunil Apple’i arendajate konverentsil, kus ettevõte kuulutas, et integreerib OpenAI tarkvara Apple’i tarkvaraga. Tesla juht Elon Musk ähvardas seejärel, et keelab oma ettevõttes Apple’i toodete kasutamise.
Sam Altman 10. juunil Apple’i arendajate konverentsil, kus ettevõte kuulutas, et integreerib OpenAI tarkvara Apple’i tarkvaraga. Tesla juht Elon Musk ähvardas seejärel, et keelab oma ettevõttes Apple’i toodete kasutamise. Foto: JUSTIN SULLIVAN

Viimased kaheksa aastat käib eksperiment, mida finantseerib tehisaru arendava ettevõtte OpenAI miljardärist kaasasutaja ja juht Sam Altman. Eesmärk on uurida, mis juhtub, kui kõikidele inimestele maailmas antaks raha ilma igasuguste nõudmisteta.

Kontseptsiooni kutsutakse universaalseks põhisissetulekuks ning seda uurib OpenAI väga ambitsioonikas programm OpenResearch, millele Altman on juba kulutanud kümneid miljoneid dollareid.

Üle-eelmisel nädalal avaldati uuringu tulemuste kohta kaks artiklit ning neid on tulemas veel.

Juba kolm aastat on 3000-le Texase osariigis elavale katses osalejale antud iga kuu 1000 või 50 dollarit. Eesmärk on välja selgitada, kuidas võib meie elu muutuda, kui meile antakse tingimusteta mingi väike rahasumma.

Tagasi üles