Päevatoimetaja:
Angelina Täker

CityBee: autorent on aastaga kasvanud üle 40 protsendi

Copy
CityBee rendisõiduk.
CityBee rendisõiduk. Foto: Citybee

Sõidukijagamise kasutamine on Eesti tarbijate seas jätkuvalt kasvutrendis. Selle aasta esimese kuue kuuga kasvas nii sõitude arv kui läbitud kilometraaž, üha enam tehakse sõite ka piiri taha, teatab CityBee.

«Sõidukijagamise kasutamine kasvab Eesti tarbijate seas jõudsalt. Näiteks tehti CityBee sõidukitega selle aasta esimesel poolel 46 protsenti rohkem sõite kui eelmisel aastal samal perioodil. Usume, et see trend jätkub,» sõnas CityBee Eesti juht Egert Kivisaar.

Kivisaare sõnul on sõidukijagamise kasutamine tõusnud mitmel põhjusel. «Oleme Eestis tegutsenud juba neli aastat ja teadlikkus teenusest on suurenenud, seega üha rohkem inimesi mõistab teenuse kasulikkust. Samuti julgustab autode peatne maksustamine inimesi otsima alternatiive isiklike autode omamisele. Viise raha säästmiseks otsitakse ka riigi majandusliku olukorra, hindade ja elukalliduse tõusu tõttu. Sõidukijagamist tajutakse kui head alternatiivi isikliku auto omamisele, kui autot ei ole igapäevaselt vaja,» sõnab Kivisaar.

Lisaks sõitude arvule suurenes esimesel poolaastal 32 protsenti ka läbitud kilometraaž, ulatudes 3,8 miljoni kilomeetrini. «Aasta esimesel poolel oli keskmine sõit 16 km, kõige tihedam liiklus on jätkuvalt kesklinnas ja selle ümbruses ning lennujaama läheduses. Võrreldes eelmise aastaga kasutatakse CityBee sõidukeid aina rohkem ka lühikesteks sõitudeks, sest hinnad on ka lühikestel otstel on konkurentsivõimelised,» märkis Kivisaar.

Baltikumis reisimine piiriületustasuta

Egert Kivisaar nentis, et piiriülestel reisidel on Soome kõige populaarsem sihtkoht, kuid üha rohkem inimesi külastab sõidukijagamisega ka Läti pealinna Riiat.

«Meil on hea meel, et sõidukijagamist kasutatakse ka teiste Balti riikide külastamiseks. Naaberriikidesse reisimise soodustamiseks kaotame augustis tavapärase piiriületustasu,» selgitas Kivisaar. Kui tavapäraselt tuleb ühes riigis sõidu alustamise ja teises riigis sõidu lõpetamise eest tasuta 79 eurone piiriületustasu, siis kuni 31. augustini lisatasu ei rakendu.

«Esialgu otsustasime piiriületustasu kaotada augustikuuks kõigis kolmes riigis. Kui testperiood osutub edukaks, siis kaalume selle perioodi pikendamist,» lausus Kivisaar.

Kõige eelistatumad sõidukid nii riigisiseselt kui üle piiri on BMW 118, VW Tiguan ja Kia Sportage.

Märksõnad

Tagasi üles