Päevatoimetaja:
Angelina Täker

USA töötushüvitiste taotluste vähenemine tõi aktsiaturgudele tõusu

Copy
Esialgsed töötushüvitiste taotlused langesid eelmisel nädalal oodatust rohkem. See tõi leevendust turgudele, mis olid mures USA tööjõuturu ja majanduse nõrkusele viitavate märkide pärast.
Esialgsed töötushüvitiste taotlused langesid eelmisel nädalal oodatust rohkem. See tõi leevendust turgudele, mis olid mures USA tööjõuturu ja majanduse nõrkusele viitavate märkide pärast. Foto: AP / Scanpix

USA aktsiad tõusid neljapäeval pärast seda, kui töötushüvitiste taotlused langesid prognoositust rohkem, mis andis kindlustunnet USA tööjõuturu kohta. S&P 500 turuindeks tõusis 1,9%, Nasdaqi liitindeks hüppas üle 2,3% ja Dow Jonesi tööstuskeskmine oli umbes 1,4% kõrgemal.

Tavaliselt rutiinne nädala töötushüvitiste taotluste raport oli seekord tähelepanu keskpunktis, kuna eelmisel nädalal avaldatud nõrk tööturu raport oli põhjustanud hiljutisi märkmisväärseid langusi aktsiaturul.

Tööministeeriumi uued andmed näitasid, et 3. augustil lõppenud nädalal esitati 233 000 esialgset töötushüvitiste taotlust, võrreldes eelmise nädala 250 000-ga ja alla majandusteadlaste oodatud 240 000. 

Tagasi üles