Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tallinki aktsiat võib ees oodata helge tulevik (2)

Copy
Infortari käes on nüüd üle kahe kolmandiku Tallinki aktsiatest. Fotol Infortari peakorter Liivalaia tänaval.
Infortari käes on nüüd üle kahe kolmandiku Tallinki aktsiatest. Fotol Infortari peakorter Liivalaia tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinki suuromanik Infortar ilmselt sai, mida tahtis, omandades 21,71 protsenti aktsiatest hinnaga 55 senti väärtpaber, mis oli pakkumisest teatamise ajal veerandi võrra ja pakkumise lõppemise ajal seitse protsenti turuhinnast odavam.

Pärast ülevõtmist omandab Infortar enam kui kaks kolmandikku, täpsemalt 68,47 protsenti Tallinki aktsiatest. Lisaks on Infortari suuromanikel Enn Pandil ja Ain Hanschmidtil, aga ka Toivo Ninnasel kokku 3,4 protsenti aktsiatest, mis tähendab, et Infortari suuromanikud kontrollivad pea 72 protsenti laevafirmast.

Kes konkreetselt Infortari pakkumise vastu võttis, peaks selguma alles täna, aga võib arvata, et seda tegi suuruselt teine aktsionär erakapitalifirma Rohatyn Group, kelle Tallinki aktsiad olid Baltic Cruises Holdingu, Baltic Cruises Investmenti ja Citigroup Venture Capital Internationali nimelistel väärtpaberikontodel ja pole välistatud, et veel mõnel kontol.

Pakkumise võttis vastu ilmselt veel mõni välismaine institutsionaalne investor, aga võimalik, et ka mõned kohalikud väikeinvestorid.

Infortar lõi eduka ülevõtmispakkumisega kaks kärbest ühe hoobiga.

Tagasi üles