Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Venemaale luksusautoid müünud Leedu ettevõte sai miljonitrahvi (3)

Copy
BNS-i saadud uurimisandmete kohaselt registreeriti Venemaal üle 200 auto, mille ettevõtted olid väidetavalt eksportinud Leedust Kasahstani, Valgevenesse ja Türki, kuid mis tõenäoliselt ei jõudnud nendesse sihtriikidesse. 
Fotol puudel Vilniuses
BNS-i saadud uurimisandmete kohaselt registreeriti Venemaal üle 200 auto, mille ettevõtted olid väidetavalt eksportinud Leedust Kasahstani, Valgevenesse ja Türki, kuid mis tõenäoliselt ei jõudnud nendesse sihtriikidesse. Fotol puudel Vilniuses Foto: dpa/picture-alliance / Scanpix

​Leedu toll trahvis Vilniuses asuvat ettevõtet Biovarda rahvusvaheliste sanktsioonide rikkumise eest 13,6 miljoni euroga, kinnitasid kolmapäeval kaks omavahel mitteseotud allikat Baltic News Service'ile.

Toll teatas kolmapäeval, et pärast trahvi määramist peeti kinni ja võõrandati kuus rekat ja haagist, kuigi ettevõtte nime ei ole tolli teates mainitud.

Toll leidis, et Biovarda ei taganud Leedus kehtivate rahvusvaheliste sanktsioonidega sätestatud piirangute ja kohustuste täitmist tehingute sõlmimisel Kasahstanis, Valgevenes ja Türgis registreeritud partneritega.

Tagasi üles