Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Elektroonikamüüja: tarbijad ei lükka hinnatõusule vaatamata ostlemist edasi (1)

Copy
Prognoosi kohaselt ulatub tänavune inflatsioon juba 4 protsendini, mis tähendab, et meil tuleb järjest rohkem raha rahakotist välja käia.
Prognoosi kohaselt ulatub tänavune inflatsioon juba 4 protsendini, mis tähendab, et meil tuleb järjest rohkem raha rahakotist välja käia. Foto: Arvo Meeks

Statistikaamet andis täna teada, et hinnatõus ei taltu - tarbijahinnaindeks kasvas juulis eelmise kuuga võrreldes 0,3 ning aastataguse ajaga võrreldes 3,4 protsenti. Oma osa hinnatõusu andsid ka 2 protsenti kallinenud tööstuskaubad, kuid kaupmeeste sõnul ei lükka ostjad sellele vaatama vajaminevate kaupade ostmist edasi.

Statistikaameti andmetel tõusis tarbijahinnaindeks juulis eelmise kuuga võrreldes 0,3 ning aastataguse ajaga võrreldes 3,4 protsenti. Toiduained ja tööstuskaubad kallinesid aastaga üle 2, teenuste hinnakasv ulatus 7,6 protsendini. Üldist hinnakasvu hoidis juulis mõnevõrra tagasi vaid see, et energia odavnes 0,3 protsendini.

Euronicsi Baltikumi turundus- ja kommunikatsioonijuht Helen Kannelmäe möönis, et ka hinnatõus pole jätnud puutumata ka nende ketis müüdavaid tooteid.

Tagasi üles