Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Investorite hirm on taandumas: turud toibuvad äkilisest müügilainest

Copy
Jaapani aktsiate dramaatilised liikumised toimusid just siis, kui investorid olid hakanud skeptiliselt vaatama suuri tehnoloogiaaktsiaid, mis on viinud USA aktsiaturu uutesse kõrgustesse. Mõned investorid on seadnud kahtluse alla, kas ettevõtete hinnad on tõusnud realistlikest kasumiprognoosidest kõrgemaks
Jaapani aktsiate dramaatilised liikumised toimusid just siis, kui investorid olid hakanud skeptiliselt vaatama suuri tehnoloogiaaktsiaid, mis on viinud USA aktsiaturu uutesse kõrgustesse. Mõned investorid on seadnud kahtluse alla, kas ettevõtete hinnad on tõusnud realistlikest kasumiprognoosidest kõrgemaks Foto: AP / Scanpix

USA aktsiaturud lõpetasid teisipäeval järsu tõusuga, kui investorid naasid turule pärast päev varem toimunud tormilist müügilainet. 

Turuolukord stabiliseerus teisipäeval, kui Jaapani Nikkei 225 indeks taastas osa esmaspäevase müügilaine käigus tekkinud kaotustest. Esmaspäev oli Nikkei jaoks rängim päev alates 1987. aasta mustast esmaspäevast, kuid teisipäeval suudeti saavutada 10-protsendiline tõus, mis oli indeksi parim päev alates 2008. aastast.

Tõusutrendi järgisid ka USA aktsiaturud. S&P 500 laiapõhjaline turuindeks lisas 1%, Dow Jones'i tööstuskeskmine tõusis 294 punkti ehk 0,8% ja Nasdaqi liitindeks kasvas 1,03%. Hoolimata tugevast taastumisest jäid peamised indeksid nädala lõikes siiski miinusesse. Esmaspäeval kukkus S&P 500 3% ja Dow Jones rohkem kui 1000 punkti.

Tagasi üles