Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Krüpto teeb comeback'i, hoolimata majandusmuredest

Copy
Krüptovaluutade logodega mündid, mida sageli fotodel näha, on ainult illustreerimiseks. Tegelikkuses krüptovarad selliste materiaalsete müntidena ei ole, kuna krüptovaluutad on digitaalsed ja eksisteerivad ainult elektroonilisel kujul plokiahelas.
Krüptovaluutade logodega mündid, mida sageli fotodel näha, on ainult illustreerimiseks. Tegelikkuses krüptovarad selliste materiaalsete müntidena ei ole, kuna krüptovaluutad on digitaalsed ja eksisteerivad ainult elektroonilisel kujul plokiahelas. Foto: Reuters/ScanPix

Vaatamata sellele, et suurimate digitaalvarade pooldajad on rõhutanud bitcoin'i potentsiaali kui turvasadama vara, on see viimastel päevadel käitunud nagu kõrge kasvupotentsiaaliga tehnoloogiaaktsia.

Bitcoin'i hind taastus teisipäeval juba nädalavahetusel alguse saanud müügilainest, investoreid vaevas mure USA majanduse tervise pärast. Ka teised krüptovääringud on hakanud taastuma ja viimase 24 tunni jooksul on bitcoin'i hind tõusnud 2,9%, jõudes 56 057 dollarini (51,739 eurot).

Kõvasti pihta saanud Ether, mis kaotas nädalaga 23,81% oma väärtusest, oli alates eilsest tõusnud 6,4%, jõudes 2537 dollarini (ligikaudu 2300 eurot). Ether hakkas tõusma esmaspäeval peale seda, kui volatiilsusindeks VIX tõusis 65-ni. Ainsad kaks korda, mil $VIX on kaubelnud üle 65, olid 2020. aasta pandeemia ja 2008. aasta finantskriis.

Tagasi üles