Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Parempoolsed kutsuvad ettevõtjaid Eesti maksusüsteemi kaitsele

Copy
Parempoolsete juhi Lavly Perlingi hinnangul pikeneb maksukeskkonna halvenedes Eesti niigi juba mitmendat aastat kestev majanduslangus, vähenevad investeeringud ning kokkuvõttes jääb vaesemaks Eesti iga majapidamine.
Parempoolsete juhi Lavly Perlingi hinnangul pikeneb maksukeskkonna halvenedes Eesti niigi juba mitmendat aastat kestev majanduslangus, vähenevad investeeringud ning kokkuvõttes jääb vaesemaks Eesti iga majapidamine. Foto: Elmo Riig

Parempoolsed ei lepi majanduslangust pikendava ja Eesti ettevõtluskeskkonna viimast konkurentsieelist hävitava ettevõtete tulumaksu kehtestamisega, maksuplaani vääramise esimese sammuna alustas erakond kohtumisi ettevõtlusorganisatsioonidega.

«Ettevõtete tulumaks ei ole ainult ettevõtjate asi,» toonitas Parempoolsete juht Lavly Perling pressiteates. «Maksukeskkonna halvenedes pikeneb Eesti niigi juba mitmendat aastat kestev majanduslangus, vähenevad investeeringud ning kokkuvõttes jääb vaesemaks iga Eesti majapidamine,» selgitas ta.

Parempoolsed on vastu ka eraisikute tulumaksu järsule tõusule ja käibemaksu kergitamisele, leides, et maksuraha juurdekorjamise asemel tuleb riigi rahandus korda teha riigiaparaadi kulude otsustava kärpimise kaudu. Samas tuleb aga alustada Perlingu sõnul just ettevõtete tulumaksu ärahoidmisest, sest see märgib kardinaalset muudatust Eesti maksusüsteemis, mille järel on uks lahti ka teistele radikaalsetele sammudele, näiteks astmelise tulumaksu kehtestamisele.

Tagasi üles