Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Infortari osalus Tallinkis kasvab 68,47 protsendini

Copy
Infortari briifing Tallinki aktsionäride vabatahtliku ülevõtmispakkumise asjus. Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.
Infortari briifing Tallinki aktsionäride vabatahtliku ülevõtmispakkumise asjus. Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt. Foto: Sander Ilvest

Infortari tehtud ülevõtmispakkumise Tallinki aktsionäridele võttis vastu 21,71 protsenti Tallinki aktsionäridest. Infortar investeerib Tallinki aktsiate ostmiseks 88,8 miljonit eurot ja suurendab oma osalust Tallinkis 68,47 protsendini, Tallink jääb börsile.

«Pakkumist tehes arvasime, et see võiks olla atraktiivne neile, kes soovivad piirkonnast väljuda – eeldused pidasid paika ja osutusid tõeseks. Enamik Tallinki 30 000 aktsionäridest otsustas jätkata ja mõtlevad järelikult samamoodi nagu Infortar,» märkis Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

«Infortar usub Tallinki ärimudelisse, kelle juhtkond ja kogu kollektiiv on teinud head tööd ning viinud ettevõtte edukalt läbi kriiside. Covidiga seonduvad raskused on suudetud seljatada ning äritegevus normaliseerunud. Lisaks 2023. aasta rekordilistele kasuminumbritele on Tallink vähendanud oluliselt laenukoormust ning kindlustanud tugeva finantspositsiooni,» lausus Hanschmidt. Ta kinnitas, et Tallink on ja jääb ka edaspidi börsile.

Tagasi üles