Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ära kaota pead! Ekspertide nõuanded börsikrahhiga toimetulekuks (1)

Copy
5. augustil 2024. Peaaegu kõik Wall Streetil kukub, kuna hirm aeglustuva USA majanduse pärast süveneb ja käivitab müügilaine ülemaailmsetel finantsturgudel. Siiski soovitavad nii kodu- kui ka välismaised eksperdid säilitada rahu ja otsustega mitte kiirustada.
5. augustil 2024. Peaaegu kõik Wall Streetil kukub, kuna hirm aeglustuva USA majanduse pärast süveneb ja käivitab müügilaine ülemaailmsetel finantsturgudel. Siiski soovitavad nii kodu- kui ka välismaised eksperdid säilitada rahu ja otsustega mitte kiirustada. Foto: AP / Scanpix

Tänane turulangus on hetk, mil tuleks juhtida oma emotsioone, mitte raha. Mitmed finantsnõustajad ja investorid soovitavad praeguses olukorras mitte midagi ette võtta. «Ei tasu rapsida ega liiga kiiresti müüa,» ütles Kristi Saare. «Kui te muudate oma investeeringuid tänase languse põhjal, teete seda täiesti valesti,» hoiatas Los Angelese finantsnõustaja Noah Damsky.

Tuntud investor Kristi Saare on Damskyga sama meelt: «Börsid ikka aeg-ajalt kukuvad ja investoril tasub see emotsioon meeles pidada, sest neid kukkumisi tuleb veel. See investori närv tuleb ajaga,» naerab Saare. «Olen üle kümne aasta investeerinud ja mind see enam ei ehmata. Ei tasu rapsida. Tasub meeles hoida, et kahjum on kahjum ikkagi siis, kui sa müüd.»

Eesti staarinvestor Kristjan Liivamägi jagab oma seisukohti Instagrami story's (lühikest aega kestev postitus – toim): «Globaalsed laiapõhjalised aktsiaindeksid jätkavad langust ning investorid müüvad positsioone, et vältida teadmatust.» Käitumusliku rahanduse spetsialistina teab ta, et finantsvarade müük sellises olukorras on inimloomusele loomupärane käitumine.

Tagasi üles