Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Air Baltic korraldab konkursi oma lennukitele nimede leidmiseks

Copy
AirBalticu presidendi ja juhatuse esimehe Martin Gaussi sõnul on Balti keti aastapäeva tähistamine oluline sündmus kogu Baltikumile, sümboliseerides ühtsust ja jagatud ajalugu.
AirBalticu presidendi ja juhatuse esimehe Martin Gaussi sõnul on Balti keti aastapäeva tähistamine oluline sündmus kogu Baltikumile, sümboliseerides ühtsust ja jagatud ajalugu. Foto: EPA / Scanpix

Balti keti 35. aastapäeva tähistamiseks kutsub Baltikumi suurim lennufirma Air Baltic osa võtma konkursist, mille käigus nimetatakse ettevõtte Airbus A220-300 lennukid Eesti, Läti ja Leedu linnade auks. Kokku saavad uued nimed 48 lennukit, igast riigist valitakse 16 linnanime. Hääletamine algas 5. augustil ja kestab kuni 22. augustini.

Air Balticu presidendi ja juhatuse esimehe Martin Gaussi sõnul tähistab Balti keti 35. aastapäev kogu Baltikumi ühtsust ja jagatud ajalugu. «Nimetades oma lennukeid Eesti, Läti ja Leedu linnade auks, tähistame silmapaistvat ajaloolist sündmust ning samuti tugevdame sidet meie rahvaste vahel. Meil on rõõm lennutada Baltikumi linnade nimed üle maailma tähistamaks ühtekuuluvustunnet ja uhkust,» rääkis Gauss.

Ka need lennukid, mis on alates 2018. aastast kandnud Läti linnade nimesid, saavad konkursi tulemusel uued nimed. Hääletada saab veebilehel www.vote.airbaltic.com/et, kus igaüks saab anda oma hääle üks kord päevas. Konkursil osalevad kõik Baltikumi ametliku linna staatusega linnad ning tulemused avalikustatakse 23. augustil.

Tagasi üles