Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Globaalne aktsiate müügilaine raputab turge Aasiast Ameerikani

Copy
"Nüüd, kui Föderaalreserv tundub olevat oluliselt maha jäänud, ootame septembri kohtumisel 50 baaspunkti suurust kärbet, millele järgneb novembris veel 50 baaspunkti suurune kärbe," ütles majandusteadlane Michael Feroli
"Nüüd, kui Föderaalreserv tundub olevat oluliselt maha jäänud, ootame septembri kohtumisel 50 baaspunkti suurust kärbet, millele järgneb novembris veel 50 baaspunkti suurune kärbe," ütles majandusteadlane Michael Feroli Foto: Getty Images via AFP / Scanpix

Jaapani aktsiad langesid ühel hetkel rohkem kui 1987. aasta «Musta esmaspäeva» ajal ja hirm USA majanduslanguse ees pani investorid riskantsetest varadest põgenema. Wall Street valmistub vastu võtma ülemaailmset börsikrahhi.

CBOE volatiilsusindeks, tuntud kui Wall Streeti hirmumõõdik, tõusis üle 30 punkti, 53,55-ni, mis on kõrgeim tase alates 31. märtsist 2020, mil maailma mõjutas Covid-19 pandeemia. Fear and Greed Index tuntud ka kui hirmu ja ahnuse indeks, oli 20 peal, näidates «ekstreemset hirmu».

Turu reaktsioon järgnes nõrgale juulikuu tööhõiveraportile USA-st, mis süvendas muret, et Föderaalreserv on jäänud intressimäärade kärpimisega hiljaks. Nimelt on nad eelistanud hoida intressimäärad viimase kahekümne aasta kõrgeimal tasemel.

Tagasi üles