Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Krüptobörs: hetkeolukord on turbulentne, kuid me ei näe pikaaegset negatiivset trendi

Copy
Bitcoin
Bitcoin Foto: Alexander Nemenov / AFP / Scanpix

Viimaste päevade jooksul toimunud krüptovaluutade ja aktsiate hindade järsku langust võib seostada nii makromajanduslike kui ka krüptospetsiifiliste teguritega, kuigi esimesed näivad hetkel mõjukamad olevat, kommenteerib Polina Brottier, Binance’i esindaja Eestis.

Makromajanduslikust vaatenurgast iseloomustab möödunud nädalat märkimisväärne volatiilsus Wall Streetil. Suured indeksid ja aktsiaturu futuurid langesid nädalavahetuse lähenedes järsult, mida põhjustasid kasvavad majanduslanguse hirmud. Viimased suurenesid reedel avaldatud USA tööjõuaruande tõttu, mis tõi esile mure majanduskasvu tugevuse pärast. Lisaks on geopoliitilised pinged suurendanud ebakindlust ja turu ebastabiilsust.

Krüptovaluutadest rääkides on majanduslanguse hirmudest tingitud laiapõhjaline turumüük viinud kapitali ümberpaigutamiseni kõrgema riskiga varadest eemale, kusjuures digitaalvaluutasid nähakse endiselt suures osas sellistena. See liikumine on süvenenud USA presidendivalimiste hiljutiste dünaamikate tõttu, mida mõned turuosalised peavad krüptovaluutade kui varaklassi suhtes potentsiaalselt vähem soodsaks. Lõpuks on krüptoturul suvekuud ajalooliselt olnud aeglasemad kui teised kuud, pidevalt väiksemate tuludega. On võimalik, et see hooajaline dünaamika mängib ka siin rolli.

Vaatamata nendele probleemidele ei näe me seda kui pikaajalist negatiivset trendi krüptoturu jaoks. Föderaalreserv peaks septembris intressimäärasid langetama, mis peaks parandama USA majanduse väljavaateid. Lisaks on presidendivalimisteni veel aega, mis jätab võimaluse turu kõikumisteks. Valimiste lähenedes näeme tõenäoliselt turu mõju mõlemas suunas, kui kandidaadid selgitavad oma seisukohti krüptovaluutade suhtes.

Krüptovara bitcoin on viimase päevaga langenud veidi üle 13 protsendi, ethereum üle 17 protsendi.

Märksõnad

Tagasi üles