Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Dividendiinvestor: aktsiate hinnakõikumine on normaalne ja tegelikult igati teretulnud

Copy
15.09.2022, Tartu. Dividendiinvestor Märten Kress.
15.09.2022, Tartu. Dividendiinvestor Märten Kress. Foto: Sille Annuk

Volatiilsus ehk aktsiate hinnakõikumine on normaalne ja tegelikult igati teretulnud. Just seesama hinnakõikumine ehk tururisk ongi see, mille pärast aktsiainvestor pikaajaliselt oma jõukust börsil kasvatada saab. Tootluse hind on riski talumine, kommenteeris tänast börsi punapäeva dividendiinvestor Märten Kress.

«Vaatamata viimaste päevade pealtnäha suurtele börsilangustele, on tegelikult asjad päris hästi. Näiteks USA suurfirmasid koondava S&P 500 indeksis oli ka veel reedel arvuliselt rohkem neid aktsiaid, mis tegid oma 52 nädala tippe kui neid, mis tegid 52 nädala põhjasid,» märkis ta. «Teisisõnu tähendab see seda, et jätkuvalt on päris palju aktsiaid ja tööstusharusid, millel läheb hästi. Olgu selleks siis näiteks tervishoiu valdkonna firmad, kommunaalsektori ettevõtted või ka üllataval kombel REITid ehk börsil kauplevad kinnisvarafondid.»

«Kuna ma olen jätkuvalt portfelli ülesehitamise ja mitte portfellist elamise faasis, siis pigem olen järskude hinnalanguste ajal ostupoolel. Paar müüki on olnud, kuid need on pigem tingitud muudest teguritest kui hinnaliikumised. Müügid puudutavad üht ETFi minu portfellis, millest kirjutasin pikemalt dividendinvestor.ee blogi juuli kokkuvõtte postituses,» nentis ta.

Tagasi üles