Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tarvo Vaarmets: Warren Buffettil on ka päriselt õigus, langused ongi osa mängust

Copy
Investor Tarvo Vaarmets.
Investor Tarvo Vaarmets. Foto: Sander Ilvest

Minu meelest ei mõistlik lühiajalisi muutusi üle tähtsustada. Kui mõne päeva või nädala arengud närviliseks teevad, siis on valitud endale sobimatu strateegia. Langused on osa mängust, rääkis raamatute autor, pikaaegse kogemusega investor ja finantsökonoomika doktor Tarvo Vaarmets.

«Ma ise olen lõpuks aru saanud, et teadustöödega kooskõlas olev Warren Buffetti soovitus olla kannatlik toob pikaajaliselt päriselt ka edu. Seepärast ma oma portfelli pärast ei muretse. Mul on portfellis rohkem kinnisvara, natuke võlakirju, natuke aktsiariski ja omajagu investeerimisootel raha,» märkis ta. «Kuigi üle poole minu portfellist on alati investeeritud, olengi taktikaliselt sel aastal raha osakaalu portfellis mõnevõrra suurendanud. USA börsil ei ole mul sel aastal ühtki positsiooni olnud ega ole ka praegu, sest minu jaoks on oodatav riskiga korrigeeritud tootlus veidi paigast ära.»

«Ma üldiselt püüan ralliga kaasajooksmist vältida, optimismi ja eufooria asemel eelistan pigem osta nõrkust ja paanikat,» ütles ta. «Seepärast tervitan ka praegust normaliseerumise protsessi. Kuigi lühiajaliselt mõjutab see muidugi ka minu portfelli veidi negatiivselt, siis paremate ostukohtade nimel võtan selle negatiivse mõju hea meelega vastu. Raha on ootel.»

Tagasi üles