Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Inspektsioon: liigkasuvõtmine ei sobi finantssektorisse (1)

Copy
Finantssektori juhid peavad nüüd tagama, et nende juhitavad ettevõtted järgivad elementaarseid krediidi andmise nõudeid. Seda mitte tehes riskivad nad sellega, et Finantsinspektsioon loeb nad sobimatuks finantssektorisse ja nad ei saa oma tööd jätkata.
Finantssektori juhid peavad nüüd tagama, et nende juhitavad ettevõtted järgivad elementaarseid krediidi andmise nõudeid. Seda mitte tehes riskivad nad sellega, et Finantsinspektsioon loeb nad sobimatuks finantssektorisse ja nad ei saa oma tööd jätkata. Foto: Karl-josef hildenbrand/dpa via AP/Scanpix

Hiljuti vastu võetud seadusega on krediidiandjate ja –vahendajate ning inkassoettevõtete juhtidele kehtestatud seadusega senisest oluliselt rangem nõue - nad ei tohi olla tegelenud ega tegeleda liigkasuvõtmisega. Muudatus põhineb inkassofirmade tegevuse direktiivil ja tagab tarbijate parema kaitse ning usaldusväärsema finantskeskkonna.

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer kirjutas inspektsiooni blogis, et finantssektori ettevõtete juhid, eelkõige juhatuse ja nõukogu liikmed, peavad vastama kõrgendatud hoolsus- ja erialastele nõuetele.

Krediidiandjate ja -vahendajate ning inkassoettevõtete juhtide puhul tuleb nüüd täiendavalt kontrollida, et nad ei oleks tegelenud ega tegele liigkasuvõtmisega. Vastupidisel juhul ei ole nende maine laitmatu ja nad ei sobi finantssektorisse.

Tagasi üles