Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Venemaa tarbimispeo pohmakas jõuab kohale: järjest enam palutakse laenupuhkust (1)

Copy
Kuigi Venemaa majandus buumib ja inimesed laenavad kõrgetele intressimääradele vaatamata järjest julgemalt, kasvab ka nende inimeste arv, kes ei tule oma laenude teenindamisega toime.
Kuigi Venemaa majandus buumib ja inimesed laenavad kõrgetele intressimääradele vaatamata järjest julgemalt, kasvab ka nende inimeste arv, kes ei tule oma laenude teenindamisega toime. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

Venemaa majandus buumib, kuna valitsemissektori dotatsioonid ja terav tööjõupuudus on hüppeliselt suurendanud inimeste sissetulekuid ja andnud paljudele julguse võtta tarbimislaene. Nüüd aga tõdeb Venemaa keskpank, et järjest enam inimesi on hädas oma laenude teenindamisega.

The Moscow Times kirjutas, et laenubuum on viinud selleni, et venelased ei suuda üha enam võla teenindamisega toime tulla. «Eraisikutele antavate laenude mahu kasvu taustal on endiselt tendents, et nõudlus laenude restruktureerimise järele suureneb,» tsiteeris väljaanne Venemaa keskpanka.

Tänavu teises kvartalis kasvas laenude restruktureerimise taotluste arv esimese kvartaliga võrreldes 21 protsendi võrra, ulatudes 915 000ni. See on märgatavalt kiirem kui portfelli kasv: kolme kuu jooksul kasvasid eraisikutele antud laenud 6,3 protsendi võrra, rohkem kui 37 triljoni rublani.

Tagasi üles