Päevatoimetaja:
Angelina Täker

USA kaebas TikToki kohtusse laste privaatsuse rikkumise tõttu

Copy
Kaebuses öeldakse, et TikTok ja ByteDance omavad tehnoloogiat laste kontode tuvastamiseks ja kõrvaldamiseks, kuid ei kasuta seda selleks otstarbeks.
Kaebuses öeldakse, et TikTok ja ByteDance omavad tehnoloogiat laste kontode tuvastamiseks ja kõrvaldamiseks, kuid ei kasuta seda selleks otstarbeks. Foto: Reuters/ScanPix

USA justiitsministeerium esitas reedel hagi sotsiaalmeedia platvormi TikTok vastu, süüdistades ettevõtet laste veebipõhise privaatsuse seaduse rikkumises ning föderaalametiga saavutatud eelneva kokkuleppe eiramises.

Kohtuasi keskendub väidetele, et TikTok ja selle Hiinas asuv emaettevõte ByteDance on rikkunud föderaalseadust, mis nõuab lapsele suunatud rakendustelt ja veebisaitidelt vanemlikku nõusolekut enne alla 13-aastaste laste isikuandmete kogumist, vahendas uudisteagentuur AP. Samuti heidetakse ettevõtetele ette, et need ei täitnud vanemate soove laste kontode kustutamiseks ning jätsid kontod kustutamata isegi siis, kui teadsid, et need kuuluvad alla 13-aastastele lastele.

Brian M. Boynton, justiitsministeeriumi tsiviilosakonna juht, rõhutas, et «see samm on vajalik korduvrikkujate ja massiliselt tegutsevate kaitsjate takistamiseks noorte laste isikuandmete kogumisel ja kasutamisel ilma vanemliku nõusoleku või kontrollita». TikTok eitas süüdistusi, väites, et need põhinevad suuresti vanadel ja faktidele mittevastavatel sündmustel ning on juba käsitletud.

Tagasi üles