Päevatoimetaja:
Liina Laks

Tragid noored tööd ei karda

Copy
Number üks põhjus, miks noored tööl käivad, on raha, kinnitasid nii Cordelia kui ka Nikolas. Peamine motivatsioon on rahaline sõltumatus, mis annab noortele võimaluse ise oma väljaminekuid kontrollida. Fotol: pitsameister Karmen tööpostil (vasakul)
Number üks põhjus, miks noored tööl käivad, on raha, kinnitasid nii Cordelia kui ka Nikolas. Peamine motivatsioon on rahaline sõltumatus, mis annab noortele võimaluse ise oma väljaminekuid kontrollida. Fotol: pitsameister Karmen tööpostil (vasakul) Foto: Lugeja foto

Noorte seas on populaarne trend käia tööl, peamiselt suvel, kuid on neidki, kes teevad seda aastaringselt ja kooli kõrvalt. Ei tea, kas tänapäeva noored on usinamad või on nende ettevõtlikkust toetamas parem informatsiooni levik ja kättesaadavus. «Number üks põhjus on raha!» kinnitas Cordelia.

17-aastane Cordelia sõidab Wolti. «Vaba graafik, rattaga sõit, ei pea toas istuma, saan teha pooled päevad nädalas ja palk on hea,» loetles ta ameti plusskülgi. «Varem olin toidupoes, aga see töö oli nii korduv ja veel siseruumis,» nentis noor tütarlaps.

Küsimusele, kuidas ta töö leidis, rääkis Cordelia, et see sai alguse Wolti töömalevast. «Seal on sõbrad ja uued tutvused,» kirjeldas ta, mis malevasse meelitab. Töö meeldis ka, ning nii otsustas ta seda pärast maleva lõppu jätkata.

Tagasi üles