Päevatoimetaja:
Angelina Täker

1Partner: juulis oli kinnisvaraturul üllatavalt palju tehinguid

Copy
Kortermajad. Pilt on illustratiivne.
Kortermajad. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul üllatas lõppenud kuu kinnisvaraturul tehingurohkusega: Tallinnas tehti korteritega 688 tehingut ehk ligikaudu viiendiku võrra rohkem kui juunis, mis on tema hinnangul kogu sektori jaoks positiivne märk.

«Kui juulikuu tehinguaktiivsus tõsta kriiside-eelsetesse aastatesse, siis oleks öelnud, et päike ja palavus tegid oma töö ning tegu oli ühe loiu suvekuuga. Viimase aasta-paari kontekstis tegi juuli aga korraliku tulemuse,» kommenteeris Vahter, Lõppenud kuul tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 884 ostu-müügitehingut. «Iga tööpäeva kohta 40 tehingut on märk paremuse suunas ning tuleb vaid loota, et see trend jätkuks,» lisas ta pressiteates.

Tallinnas kujunes juulis korterite keskmiseks ruutmeetri hinnaks 2970 eurot ja mediaanhinnaks 2750 eurot. Kõige kallim korter läks pealinnas kaubaks 1 850 000 euroga. «Tähelepanuväärne on see, et kinnisvara keskmine hind on püsinud praktiliselt paigal 3000 euro juures, ning kõikunud kuude lõikes vaid mõne protsendi võrra,» märkis Vahter.

Tagasi üles