Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Puust ja punaseks: mis juhtudel tuleb hakata maksma auto registreerimistasu (2)

Copy
Auto registreerimistasu muudab siinset autoturgu, kuna eelise saavad uuemad autod, mille hinnas moodustab registreerimistasu proportsionaalselt väiksema osa kui vanadel ja odavatel autodel.
Auto registreerimistasu muudab siinset autoturgu, kuna eelise saavad uuemad autod, mille hinnas moodustab registreerimistasu proportsionaalselt väiksema osa kui vanadel ja odavatel autodel. Foto: Arvo Meeks

Järgmisest aastast kehtima hakkav mootorisõidukimaks muudab siinset autoturgu, kuid millistel juhtudel ja kui palju hakkame uuest aastast maksma mootorisõidukite ostmise ja müümise puhul registreerimistasu?

Automaks hakkab koosnema kahest osast – mootorsõidukimaksust (ehk nn aastamaksust) ja registreerimistasust. Mootorsõidukimaksu eelmise eelnõu järgi pidi registreerimistasu maksma ainult nende sõidukite pealt, mis kantakse esimest korda Eesti liiklusregistrisse.

Euroopa Komisjoni hinnangul oli see aga ebaõiglane Euroopa teiste automüüjate suhtes, mistõttu tegi rahandusministeerium plaani ümber ja registreerimistasu laieneb nüüd ka Eestis juba registreeritud autodele esmasel omanikuvahetusel pärast seaduse jõustumist. Teine põhimõtteline muudatus oli see, et juriidiliste isikute sõiduautode ja kaubikute aastamaks hakkab samuti sõiduki vanusega vähenema.

Tagasi üles