Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tehnoloogiahiid Apple teenis rekordtulu

Copy
Apple'i (AAPL) aktsia hind oli turu sulgemisel 218,36 dollarit, olles langenud eelmise sulgemishinnaga võrreldes, kui aktsia hind NASDAQil oli 223,84 dollarit. Peale kauplemispäeva lõppu teatas ettevõte oma kolmanda kvartali tulemustest, mille kohaselt on iPhone'ide ja iPadide müügi väljavaated positiivsed, kuid tulu Hiinas langeb, kuna rahvusvaheline arvuti- ja tehnoloogiatootja võitleb üldise tarbimiskulutuste vähenemisega. Aktsia hind jäi tulemuste peale väikeste liikumistega oma taset hoidma.
Apple'i (AAPL) aktsia hind oli turu sulgemisel 218,36 dollarit, olles langenud eelmise sulgemishinnaga võrreldes, kui aktsia hind NASDAQil oli 223,84 dollarit. Peale kauplemispäeva lõppu teatas ettevõte oma kolmanda kvartali tulemustest, mille kohaselt on iPhone'ide ja iPadide müügi väljavaated positiivsed, kuid tulu Hiinas langeb, kuna rahvusvaheline arvuti- ja tehnoloogiatootja võitleb üldise tarbimiskulutuste vähenemisega. Aktsia hind jäi tulemuste peale väikeste liikumistega oma taset hoidma. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Apple avalikustas oma 2024. aasta kolmanda kvartali majandustulemused, teatades 85,8 miljardi dollari suurusest rekordtulust, mis ületab eelmise aasta tulemust 5% võrra. Samas teatati, et iPhone’ide müük on langenud.

Apple'i tegevjuht Tim Cook ja finantsjuht Luca Maestri rõõmustasid ettevõtte pideva uuendusvõime üle, mis on peegeldunud tugevates majandustulemustes ja kõrgetes kliendirahulolu näitajates.

Netotulu kasvas 11%, ulatudes 21,448 miljardi dollarini, mida toetasid nii toodete kui teenuste segmendid. Toodete tulu kasvas veidi, saavutades 61,564 miljardit, samas kui teenuste tulu suurenes märkimisväärselt 24,213 miljardi dollarini, mis viitab Apple'i strateegiale pakkuda rohkem teenuseid.

Tagasi üles