Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Inglismaa keskpank langetas baasintressimäära esimest korda nelja aasta jooksul

Copy
Inglismaa Panga president Andrew Bailey räägib meediaga panga rahapoliitika aruande pressikonverentsil Londonis, Suurbritannias, 01. augustil 2024. Inglismaa Pank on langetas intressimäärad 5,25 protsendilt 5 protsendile.
Inglismaa Panga president Andrew Bailey räägib meediaga panga rahapoliitika aruande pressikonverentsil Londonis, Suurbritannias, 01. augustil 2024. Inglismaa Pank on langetas intressimäärad 5,25 protsendilt 5 protsendile. Foto: EPA / Scanpix

Bank of England võttis vastu otsuse langetada baasintressimäära, sest inflatsioon on jõudnud soovitud 2 protsendi piirini. Kärped võivad mõjutada ka tavatarbija võimalusi ja finantskäitumist.

Inglismaa keskpank (Bank of England) otsustas langetada baasintressimäära 5,25 protsendil 5 protsendile, tuues kergendust miljonitele koduomanikele. See on esimene kord nelja aasta jooksul, mil intressimäärasid on alandatud. Otsus sündis ajal, mil Ühendkuningriigi inflatsioon on langenud 2 protsendini, mis on pikka aega olnud keskpanga sihtmärk. Samas vahendab Inews, et tõenäoliselt tõuseb inflatsioon peatselt tagasi 2,75 protsendi tasemele.

Bank of Englandi intressimäärade langetamine on oluline samm inflatsiooni kontrolli all hoidmisel ja majandusliku stabiilsuse taastamisel, vahendas Mirror. Keskpanga juht Andrew Bailey märkis, et inflatsioonisurve on piisavalt leevenenud, et võimaldada intressimäärade kärpimist. Langetamise otsus oli siiski «peenhäälestatud», kuna inflatsiooni riskid püsivad.

Tagasi üles