Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tallinna abilinnapea: kesklinna uusarenduse elanikud hakkavad ilmselt auto asemel bussi ja trammi kasutama (5)

Copy
Tallinna bussijaam.
Tallinna bussijaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna bussijaam ei pea kartma, et naaberkrundi uusarenduse elanikud hakkavad autodega busside liikumisteid ummistama, sest tõenäoliselt hakkavad nad sõitma bussi ja trammiga, ütles Tallinna planeeringute valdkonna abilinnapea Madle Lippus.

Tallinna maaliinide bussijaama haldav T Grupp ei ole rahul Tallinna linnavolikogu otsusega, mis annab detailplaneeringuga õiguse rajada kaheksakorruselise hoone kõrvalkrundile Juhkentali 48, mida kuni aastani 2022 kasutati busside parkimiseks, kirjutab ERR.

«Tallinna linna vaates, siis kuivõrd [uusarenduse näol] on tegemist kesklinnas asuva hoonega, millel on väga head ühistranspordi ligipääsud, siis ei näe me seal tegelikult nii suurt autoliikluse koormuse kasvu, mis peaks seal segama hakkama,» sõnas Lippus.

«Seal lähedal on ka bussipeatus, viie minuti kaugusel on trammipeatus, teised bussipeatused - seal on võimalik kasutada ka teisi viise liikumiseks [kui auto],» lisas Lippus.

T Grupp on saatnud regionaalministeeriumile kirja, milles kurdab, et detailplaneeringuga võetakse ära võimalus rahvusvahelise ja riigisisese kaugbussiliikluse arendamiseks ja halveneb ka bussijaama ligipääsetavus.

Tagasi üles