Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ekspert selgitab, kas tudeng peab tingimata üürikorteris elama

Copy
Üürikorterite otsimine.
Üürikorterite otsimine. Foto: Postimees

Sügise alguses alustavad tuhanded Eesti noored kõrgkoolides õppimist, mistõttu tähendab see paljudele ka esmakordset vanematekodust lahkumist. SEB eraklientide segmendijuht Evelin Koplimäe kommenteerib, kuidas tudengid sobiva eluaseme leida saavad.

«Üüriturg on viimaste aastate jooksul olnud üsna muutlik. Hinnatõus mõjutab kinnisvarapakkumisi ja üürihuviliste rahalist võimekust. Sügisene tudengite tormijooks turu parimatele pakkumistele piirab aga valikut,» selgitas Koplimäe. Eestis napib ka ühiselamukohti, mistõttu jäävad paljud tudengid taskukohasest kodust ilma. Isikliku eluaseme soetamine tundub aga paljude noorte jaoks kauge ja kättesaamatu lahendus.

Kõrgete üürihindade tõttu on pikas perspektiivis mõistlikum kinnisvara omamine kui üürimine. «Kallimate üürikorterite puhul võib juhtuda, et laenu igakuine tagasimakse on võrdne või isegi madalam kui korteriomandi üür. Kodude ostmist tasub vaadata kui investeeringut, kuna peale laenumaksete lõppemist on kinnisvara päris enda oma. Ajalugu näitab, et kinnisvara hinnad kasvavad ajas, mistõttu on pikaajalises perspektiivis võimalik ka hinnatõusust kasu saada,» ütles Koplimäe.

Tagasi üles