Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Linnavolikogu uus planeering jätab Tallinna bussijaama hätta (1)

Copy
T Grupp leiab, et uus planeering takistab rahvusvahelise ja siseriikliku kaugbussiliikluse toimimist sõiduplaanide järgi, lisaks piirab planeering bussijaama edasist arengut.
T Grupp leiab, et uus planeering takistab rahvusvahelise ja siseriikliku kaugbussiliikluse toimimist sõiduplaanide järgi, lisaks piirab planeering bussijaama edasist arengut. Foto: Postimees

Linnavolikogu 22. veebruaril vastu võetud planeering võimaldab bussijaama naaberkrundile ehitada kuni kaheksa korrusega elu- ja ärihooneid. See muudab osaliselt maa sihtotstarvet ning raskendab bussijaama ligipääsetavust ja sidumist teiste liikuvusteenustega.

Tallinna bussijaama omanik, T Grupp, on mures linnavolikogu otsuse pärast, mis puudutab Juhkentali 48 kinnistu detailplaneeringut ning väidab, et see takistab bussijaama tegevust ning leiab, et linn võtab naaberkrundil detailplaneeringu kehtestamisega ära võimaluse rahvusvahelise ja siseriikliku kaugbussiliikluse sõiduplaani järgseks toimimiseks ning ettevõte ei saa seetõttu tagada kõigi vedajate juurdepääsu bussijaama.

Ettevõtte juhatuse liige Mart Raamat rõhutas, et linna tegevussuunad muudavad bussijaama kasutamise vedajatele keerulisemaks ja piiravad edasisi arendamisvõimalusi.

Tagasi üles