Päevatoimetaja:
Liina Laks

SAJAD LISANDUVAD TÖÖKOHAD Ida-Viru suurinvesteeringute toetusmeede on taotlustega kaetud

Copy
Selline peaks välja nägema Narva magnetitehase sissepääs. NEO Performance Materialsi investeering on üle-euroopalise tähtsusega projekt.
Selline peaks välja nägema Narva magnetitehase sissepääs. NEO Performance Materialsi investeering on üle-euroopalise tähtsusega projekt. Foto: Eskiis/Neo

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus (EIS) sulges Ida-Viru suurinvesteeringute toetuse taotluste vastuvõtu eelarve ammendumise tõttu. Õiglase Ülemineku Fondist rahastatava toetuse eelarve on 144 miljonit eurot.

Investeeringutoetuse eesmärk on anda hoogu Ida-Viru majandust mitmekesistavatele investeerimisprojektidele, kus toetus projekti kohta sõltub investeeringu kogumahust ja algab poolest miljonist eurost. Suurinvesteeringute toetus avati taotlemiseks 2022. aasta augustis ning tänasega on rahastatud projekte 80,5 miljoni euro ulatuses ja menetluses olevate taotluste maht on 104 miljonit eurot.

Mõnevõrra eelarvet ületavate taotluste vastuvõtt on toetusprogrammide tavapärane praktika, et tagada meetme tingimustele vastavate taotluste piisav maht.

Tagasi üles