Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Microsofti kvartalitulemused: pilveteenuste sektor kasvas, aga mitte piisavalt

Copy
Microsofti 2024. fiskaalaasta käive on ligikaudu samal tasemel Kreeka ja Uus-Meremaa kogu eelmise aasta sisemajanduse kogutoodanguga, mis mõõdab kõigi riigis toodetud kaupade ja teenuste koguväärtust.
Microsofti 2024. fiskaalaasta käive on ligikaudu samal tasemel Kreeka ja Uus-Meremaa kogu eelmise aasta sisemajanduse kogutoodanguga, mis mõõdab kõigi riigis toodetud kaupade ja teenuste koguväärtust. Foto: Reuters / Scanpix

Microsoft avaldas oma 2024. aasta neljanda kvartali tulemused, mis lõppesid 30. juunil 2024, ja need näitavad kasvu kogu ettevõttes. Samas ei vastanud tulemused investorite ootustele ja aktsia hind kukkus kiirelt.

Microsoft teatas tugevatest kasuminäitajatest, kuid see ei rahuldanud Wall Streeti ootusi, kuna suurte tehnoloogiafirmade jaoks pingelisel ajal olid Microsofti tehisintellekti ärivaldkonna tulemused prognoositust halvemad, mis viis Microsofti aktsiate järsu languseni.

Võrreldes eelmise aastaga on ettevõtte käive kasvanud 15%, ulatudes 64,7 miljardi dollarini, samas kui tegevustulu kasvas samuti 15% ja ulatus 27,9 miljardi dollarini. Puhaskasum tõusis 10%, jõudes 22 miljardi dollarini, ning kasum aktsia kohta (EPS) kasvas 2,95 dollarini, mis on samuti 10-protsendiline kasv.

Tagasi üles