Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Maksutõusud on autoostjad ära hirmutanud (1)

Copy
Longo kasutatud autode müügidirektor Rainer Uukkivi ütleb, et automaksu kartuses otsivad inimesed parema varustustasemega autosid.
Longo kasutatud autode müügidirektor Rainer Uukkivi ütleb, et automaksu kartuses otsivad inimesed parema varustustasemega autosid. Foto: Rasmus Rebase

Segadus erinevate maksutõusude ümber on jätnud autoostust huvitunud kliendi äraootavale positsioonile ja automüük kiratseb.

Tallinnas Lasnamäel asuva kasutatud autode müüja Longo platsil seisva poolesaja auto vahel jalutab vanapaar, kes teeb autodest pilte. Pildid saadavad nad Valgamaal (linnast üle kolme­kümne kilomeetri kaugusel) elavale naisevennale. Too soovib diiselmootoriga Volkswagenit, kuna on automargiga varasemast juba harjunud. Eelarve peab jääma kümne tuhande euro piiresse, kuid ühtegi nii odavat pakkumist platsil ei ole.

«Eks ta peab ikka ise valima tulema, sest hinnad on neil ikka väga kallid, meie talle ära osta ei julge,» kurdab naine, «aga hädaga pole midagi teha, sest vana masin on nii läbi roostetanud. Kui nüüd automaks ka tuleb, siis tasub hiljemalt sügisel ära osta.»

Automüüjad kinnitavad, et esmane reaktsioon automaksule oli eelmise aasta lõpus juba ära. Toona oli automaks aktuaalsem. Inimesi hirmutati sellega esialgu, aga siis ilmusid igasugu kalkulaatorid, mis mõjusid rahustavalt, sest tekkis arusaam, mis summadest me päriselt räägime. Seejärel jäeti automaks esialgu üldse välja kuulutamata ja nõnda jäid ka autoostust huvitunud äraootavale positsioonile.

Tagasi üles