Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Majaomanikud astusid miljonite pärast muinsuskaitsega sõtta

Copy
Toetust sai ka Tartu Athena keskuse hoone aadressil Küütri 1. 
Toetust sai ka Tartu Athena keskuse hoone aadressil Küütri 1. Foto: Sille Annuk

Omanike keskliit ütleb, et muinsuskaitseameti ja kultuuriministeeriumi ühte toetust kipub saama üks ja sama seltskond. Muinsuskaitseamet ütleb, et soovijad peaks ise hoolsamini vaatama, millal toetuste tähtajad on.

Lisaks muudele toetustele on olemas ka mitme miljoni euro suurune renoveerimistoetus neile hoonetele, mis omal ajal sundvõõrandati ja nüüd kordategemist ootavad. Läinud sügisel korraldasid muinsuskaitseamet-kultuuriministeerium kolme miljoni euro suuruse toetusvooru.

Nüüd süüdistab omanike keskliit toetuste loojaid selles, et nii-öelda tavainimestel selle toetuspoti juurde asja pole: toetust saavat mõjukad, kohalike omavalitsuste poliitikutega seotud isikud, kirikud ja jõukad ettevõtted. Selle tõestuseks toovad nad viimase toetuse saajate nimekirja. Enamgi veel, omanike keskliidu juht Andry Krass heidab ministeeriumile ja ametile ette, et viis, kuidas ametnikud toimetavad, jätab nii-öelda tavainimesed ringist välja – siin käis etteheide lühikese taotlusvooru kohta, kahe nädalaga ei jõutavat kuidagi dokumente korda ajada.

Tagasi üles