Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Hinnavõrdlus paljastab: kus Euroopas saab oma raha eest kõige rohkem?

Copy
Eurostat uuringute kohaselt maksab identsete kaupade ja teenuste korv Taanis 143 eurot, Luksemburgis 135 eurot, Poolas 66 eurot ja Bulgaarias ning Rumeenias 60 eurot.
Eurostat uuringute kohaselt maksab identsete kaupade ja teenuste korv Taanis 143 eurot, Luksemburgis 135 eurot, Poolas 66 eurot ja Bulgaarias ning Rumeenias 60 eurot. Foto: Reuters / Scanpix

Kaupade hinnatase varieerub Euroopa Liidus märkimisväärselt, vahe võib olla lausa 2,4 kordne. Näiteks Taanis maksab keskmine ostukorv 143 eurot, samas kui Bulgaarias võib sarnaseid kaupu saada vaid 60 euro eest.

Kui mõnes riigis piisab nädalavahetuse nauditavalt veetmiseks väikesest summast, siis teises tuleb raha kasutamist hoolikamalt planeerida. Eriti teravad on hinnakäärid alkoholi ja tubaka puhul.

2023. aasta Eurostati andmetel on kõige kõrgemad elamiskulud Taanis, Iirimaal ja Luksemburgis, kus hinnad on Euroopa Liidu (EL) keskmisest vastavalt 143%, 142% ja 135%. Skaala teises otsas leiduvad Bulgaaria ja Rumeenia, kus hinnad püsivad mõlemad 60 protsendi juures, Poola hinnatase jääb 66% peale.

Tagasi üles