Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Soome majandus lükkas nina mudast välja

Copy
Soome majandusest tuleb praegu vastuolulisi teateid, mis viitavad eksperide hinnangul sellele, et majandus on tõusuteel. Pildil Rauma laevatehas Soomes.
Soome majandusest tuleb praegu vastuolulisi teateid, mis viitavad eksperide hinnangul sellele, et majandus on tõusuteel. Pildil Rauma laevatehas Soomes. Foto: Sander Ilvest

Eestis on majanduslangusest rääkides ühe põhjusena välja toodud meie peamiste turgude, sh Soome, kehva majanduslikku seisu. Nüüd tuleb aga välja mõelda uus põhjus, sest Soome majandus on langusest välja saamas.

Viimased kuud on toonud Soome majanduse kohta üsna segaseid uudiseid. Kevadel üllatasid oodatust paremad majandusnäitajad ja juunis ennustas Soome Pank aeglast pööret paremuse poole. Teisalt näitasid eelmisel nädalal avaldatud tööhõiveandmed, et tööhõive olukord on halvem kui aasta tagasi. Lisaks on pankrottide arv püsinud kõrge, Soome aktsiaturg liigub külgsuunas ja pangakaardistatistika näitab, et tarbimine on jätkuvalt stagneerunud, edastas YLE.

Soome Tööstusliidu direktor Sami Pakarinen ütles aga YLE-le antud usutluses, majanduslanguse põhi on saavutatud ja segased uudised majanduse olukorra kohta on isegi hea märk.

Tagasi üles