Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

RAHA POLE Eesti inimeste ostuvõime jätkab kukkumist

Copy
Eesti kaupluste müügimahu vähenemist mõjutasid juunis enim tööstuskaupade kauplused, kus kahanemine oli 2023. aasta sama kuuga võrreldes 9 protsenti.
Eesti kaupluste müügimahu vähenemist mõjutasid juunis enim tööstuskaupade kauplused, kus kahanemine oli 2023. aasta sama kuuga võrreldes 9 protsenti. Foto: Towfiqu barbhuiya / Unsplash

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2024. aasta juunis 866 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta sama kuuga vähenes müügimaht 5 protsenti.

Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul mõjutasid müügimahu vähenemist juunis enim tööstuskaupade kauplused, kus kahanemine oli 2023. aasta sama kuuga võrreldes 9 protsenti.

Analüütik selgitas, et tööstuskaupade seas vähenes müügimaht kõige rohkem ehk 17 protsenti tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes. «Keskmisest enam ehk 16 protsenti kahanes müügimaht majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi ehk kioskites, turgudel ning otsemüügil vähenes müügimaht 11 protsenti ning muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, näiteks kaubamajad, vähenes müügimaht 10 protsenti,» ütles Pihlak. Ta lisas, et müügimaht suurenes 2 protsenti muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga.

Tagasi üles