Päevatoimetaja:
Liina Laks

Luubi all Uus valitsus tahab miinimumpalgalistelt raha ära võtta, sest poliitikute meelest vaesed ei teeni midagi (40)

Copy
Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul toob teda valitsusse tagasi vastutustunne riigi rahaasjade suhtes. Seljaga on endine rahandusminister Mart Võrklaev.
Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul toob teda valitsusse tagasi vastutustunne riigi rahaasjade suhtes. Seljaga on endine rahandusminister Mart Võrklaev. Foto: Eero Vabamägi

Kristen Michali valitsuse maksuplaan suurendab inflatsiooni ja pidurdab majanduskasvu ning lööb valusalt vaesemaid, väiksema sissetulekuga leibkondi.

Tagasilöögid nii majanduskasvu kui ka kehvemate kaaskodanike elujärje pihta võiks olla olemata, kui valitsus oleks nõus muutma senist maksubaasi ja kasvatama varamakse. Veerand sajandi vanusesse maksuideoloogiasse takerdunud erakonnajuhid ei taha sellest aga midagi kuulda.

Eesti ühiskonna varanduslik ebavõrdsus annab endast juba praegu märku PISA testide tulemustes. Samuti on viimaste aastate suurim probleem olnud hinnakasv, mis on kärpinud Eesti majanduse konkurentsivõimet. Nii üks kui teine saab hoogu juurde ka uue valitsuse maksupoliitika toel.

Michali valitsuse maksumuudatuse järel saab Eestist ilmselt kõige suurema tarbimismaksude koormaga riik Euroopas. Eestis elada on väga kallis, aga see-eest on siin hea omada vara. Jõukal inimesel on siin mõnusalt turvaline.

Tagasi üles