ACTA sai europarlamendis tagasilöögi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA meeleavaldus Vabaduse väljakul 12.02.2012
ACTA meeleavaldus Vabaduse väljakul 12.02.2012 Foto: Viktor Burkivski

Ülemaailmne võltsimis- ja internetipiraatluse vastane pakt ACTA sai neljapäeval tagasilöögi Euroopa Parlamendi raportöörilt, kes soovitas rahvaesindajatel see tagasi lükata.

ACTA suhtes on vastuseisu ja kahtlust väljendanud mitmete Euroopa riikide valitsused ja parlamendid, rahvas on internetivabaduse piiramise vastu tänavatele tulnud.

«ACTA tekitab rohkem hirme kui lootusi,» ütles europarlamendi raportöör, sotsialistide bloki liige David Martin avalikul debatil, millest võtsid osa tööstusharu esindajad, mittetulundusühingute, ametiühingute ja internetiorganisatsioonide liikmed.

«Seda, mida ta intellektuaalse omandi kaitseks annab, vähendavad potentsiaalsed ohud kodanikuvabadusele ja internetivabadusele,» sõnas Martin.

Europarlamendi sotsiaaldemokraatide ja demokraatide saadikurühma juht Hannes Swoboda ütles, et tema soovitab kõigil sotsialistidel ACTA tagasi lükata.

Euroopa Komisjon on soovitanud parlamendil ACTA üle hääletamisega oodata, kuni Euroopa Kohus pakti õiguspärasuse kohta otsuse langetab.

ELi 27 riigist 22 ning USA ja Jaapan olid jaanuariks ACTA allkirjastanud, kuid ratifitseeritud ei ole lepet veel kusagil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles