Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Skandaal Londoni luksuskaubamajas: immigrantidest töötajad mässavad puhkusereeglite vastu (1)

Copy
Harrods on maailmakuulus luksuskaubamaja, kus ostlejad saavad avastada üle miljoni toote suurejoonelises seitsmekorruselises hoones, mis hõlmab 92 000 ruutmeetrit. Harrodsi omanik on Katari päritolu fond, Qatar Investment Authority, kes ostis kaubamaja 2010. aastal.
Harrods on maailmakuulus luksuskaubamaja, kus ostlejad saavad avastada üle miljoni toote suurejoonelises seitsmekorruselises hoones, mis hõlmab 92 000 ruutmeetrit. Harrodsi omanik on Katari päritolu fond, Qatar Investment Authority, kes ostis kaubamaja 2010. aastal. Foto: Reuters / Scanpix

Harrodsi luksuskaubamaja koristajad valmistuvad streigiks seoses uue puhkusereegliga, mis mõjutab eriti mustanahalisi ja aasia päritolu töötajaid. Reegel, mis lubab puhkamiseks võtta maksimaalselt kaks nädalat korraga, on põhjustanud töötajate seas rahulolematust.

Ettevõte, mis tähistab sel aastal oma 175. aastapäeva, on kehtestanud reegli, mis takistab töötajatel pikemaid puhkuseid välismaal, kus elavad nende pered. Immigrantidest koristajad, kes on aastaid raha kogunud, et külastada oma perekondi, peavad hakkama oma plaane muutma või tühistama. Harrods väidab, et see poliitika pole uus, kuid nüüd hakkavad nad seda rangelt järgima.

Puhkust saab maksimaalselt kahe nädala kaupa välja võtta

Tagasi üles