Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Eestis alustatakse järgmise aasta alguses lahingmoona tootmisega (3)

Copy
RKIKi peadirektori asetäitja Katri Raudsepa sõnul on tänast julgeolekuolukorda arvestades vaja lahingmoona tootmisega alustada nii kiiresti kui võimalik.
RKIKi peadirektori asetäitja Katri Raudsepa sõnul on tänast julgeolekuolukorda arvestades vaja lahingmoona tootmisega alustada nii kiiresti kui võimalik. Foto: Rasmus Rebase

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus kutsus ellu pilootprojekti, millega luuakse Ämari sõjaväelinnaku territooriumile kõigile ohutusnõuetele vastav tööstusala, kus on võimalik hakata tootma lahingmoona.

Eestis on pikalt räägitud kaitsetööstuspargi vajalikkusest ja valitsus algatas selle aasta alguses riigieriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise. Kuid see kõik võtab aega ja praeguste plaanide kohtaselt kehtestatakse eriplaneering hiljemalt alles järgmise aasta septembriks ja esmane tootmistegevus võiks seal alata kõige varem 2026. aasta lõpus

RKIKi peadirektori asetäitja Katri Raudsepa sõnul on aga tänast julgeolekuolukorda arvestades vajadus tootmisega alustada nii kiiresti kui võimalik. «Meie eesmärk on kõrvaldada valdkonda pärssivad barjäärid ja toetada lahingumoona tootmisharu arengut läbi sobivate tingimuste,» ütles ta.

Tagasi üles