Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Kinnisvaraanalüütik: maksutõus kiirendab investeeringute elluviimist

Copy
Alates 2026. aastast tõuseb ettevõtete tulumaksumäär, mis ähvardab kaasa tuua kõigis eluvaldkondades järsu hinnatõusu.
Alates 2026. aastast tõuseb ettevõtete tulumaksumäär, mis ähvardab kaasa tuua kõigis eluvaldkondades järsu hinnatõusu. Foto: shutterstock.com

Kinnisvaraanalüütik Risto Vähi kirjutab Facebookis, et alates 2026. aastast kehtestatav kaheprotsendiline ettevõtete tulumaksumäär paneb ettevõtted ennetavalt tegema suuri samme, et kasumit ilma maksukohustuseta kätte saada.

Kinnisvarasektoris tähendab see Vähi sõnul seda, et plaanitud investeeringutest väljumised tehakse nüüd varem ära. «Investorid jagunevad üldjoontes kaheks: on need, kelle strateegia on teenida pikalt üüritulu ning need, kes teevad seda sama, kuid vara hoidmine on kindlalt piiritletud ning iga mõne aasta tagant müüakse midagi maha ja ostetakse uusi objekte,» kirjutas Vähi.

Just need viimased on tema sõnul nüüd suure küsimuse ees. «Mida jätta ja mida müüa? Olukord turul ei ole väljumiseks hea, kuid kui vara on ostetud kunagi odavamal ajal ning mõte sellest loobumiseks on nii ehk naa küpsenud, siis kasumit saab teenida ka praegu,» tõdes Vähi.

Tagasi üles