Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Google'i emaettevõte kvartalitulemused ületasid kõik ootused

Copy
«Inimesed leiavad, et reklaamid, kas enne või pärast tehisintellekti ülevaateid, on neile kasulikud,» teatas Alphabeti peamine ärijuht Philipp Schindler.
«Inimesed leiavad, et reklaamid, kas enne või pärast tehisintellekti ülevaateid, on neile kasulikud,» teatas Alphabeti peamine ärijuht Philipp Schindler. Foto: IMAGO/CFOTO / Scanpix

Alphabet Inc. teatas kvartaliaruandes ettevõtte majandusnäitajate tugevast kasvust. Käive tõusis, sest tööstuse võidujooks tehisintellekti alal tõstab nõudlust pilveteenuste järele. Suure panuse andis ka reklaamiteenuste müük.

Hiljuti pidi Google tunnistama tagasilööki, kui küberjulgeoleku idufirma Wiz lükkas tagasi nende 23 miljardi dollari suuruse ülevõtmispakkumise. See tehing oleks võinud oluliselt tugevdada Google'i pilvandmetöötluse operatsioone. Kuid juba järgneval teisipäeval tuletas Google'i emaettevõte Alphabet investoritele meelde, et isegi ilma selle tehinguta on nende majanduslik seis suurepärane, kommenteerib The New York Times.

Google teatas tugevast kasvust otsingureklaamide ja pilvandmetöötluse valdkondades, mis aitas tõsta ettevõtte kasumit, kuigi YouTube'i reklaamimüük jäi ootustele alla. Teises kvartalis saavutas Alphabet 84,7 miljardi dollari suuruse kvartalikäibe, mis on 14 protsenti rohkem kui aasta varem ja ületas napilt analüütikute prognoosi 84,1 miljardit dollarit.

Tagasi üles