Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Poliitikud mõtlesid Eestile välja varsti kehtima hakkava maksu, mille sisu nad isegi ei tea (13)

Copy
Mart Võrklaev (vasakul) andis rahandusministri portfelli üle Jürgen Ligile.
Mart Võrklaev (vasakul) andis rahandusministri portfelli üle Jürgen Ligile. Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeval astus ametisse Kristen Michali (RE) juhitav valitsus, mis kavatseb riigi tulude suurendamiseks tõsta mitmeid makse ja muu hulgas muuta Eesti maksunduse põhialuseid.

Maksutõusude peaautoreid ei saa teisipäeval hästi kätte. Telefoni võtab vaid siseministrina jätkav sotside juht Lauri Läänemets, kelle sõnul tuleb maksumuudatuste peensusi küsida rahandusministeeriumist. «Ei olnud seal laua ääres nii, et sotsid ütlesid ja teised lõid kulpi – see oli ühine töö. Meie tõime printsiibi, et tavaline tööinimene ei saa kogu maksukoormust kanda,» ütles Läänemets. Ta lisas, et laua ääres olid eile majandusministriks kerkinud Erkki Keldo (RE), peaminister Kristen Michal ja kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets, kes arvutustega tegelesid – täpsemalt saab teada nende käest.

Rahandusminister Jürgen Ligi (RE) ütles, et on neist küsimustest tüdinud ega kommenteeri praegu, sest asi vajab klaarimist.

Rahandusministeeriumi pressiosakonna peaspetsialist Geili Heinmaa sõnas: «Praegu pole maksumuudatuse detailid veel teada. Uue valitsuse ja rahandusministri tööle asudes kokku lepitud suunised alles selguvad. Seni saavad kokkulepitut täpsemalt kommenteerida valitsuse liikmed.»

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist öeldi, et värske minister Erkki Keldo veel teemat ei kommenteeriks. Peaminister Kristen Michal telefonikõnedele ei vastanud.

Märksõnad

Tagasi üles