Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Llama 3.1: Meta tõstab panuseid AI valdkonnas

Copy
Uusim Meta avalikustatud Llama 3.1 tehisintellekti mudel on üks suurimaid ja võimsamaid oma valdkonnas ja on kättesaadav täiesti tasuta.
Uusim Meta avalikustatud Llama 3.1 tehisintellekti mudel on üks suurimaid ja võimsamaid oma valdkonnas ja on kättesaadav täiesti tasuta. Foto: AFP / Scanpix

Meta teatas teisipäeval oma uusimast tehisintellekti mudelist Llama 3.1, mis on seni suurim ja võimekaim Meta poolt loodud mudel. Nagu varasemad Llama versioonid, on ka uusim mudel avatud lähtekoodiga, mis tähendab, et seda saab kasutada tasuta.

Meta seni võimsaim mudel Llama 3.1 on saadaval kolmes variandis, igaüks neist kohandatud vastama eri taseme arvutusvõimsuse ja rakendusnõuetele.

Llama 3.1, Meta suur keeleline mudel (LLM), on hea näide ettevõtte tohututest investeeringutest tehisintellekti, et püsida konkurentsis selliste ettevõtetega nagu OpenAI, Anthropic, Google ja Amazon. Mudel on valminud Meta ja Nvidia koostöö tulemusel, kus Nvidia varustab Meta’t vajalike GPUdega Llama mudelite treenimiseks.

Tagasi üles