Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ryanairi kasum kukkus kivina (1)

Copy
Iiri odavlennufirma Ryanairi juhatuse esimees Michael O'Leary ütleb, et möödunud kvartali nõudlus jääb püsima ning kuigi lennufirma on üritanud viimastel nädalatel kõige odavamate piletite hinda tõsta, ei ole see õnnestunud.
Iiri odavlennufirma Ryanairi juhatuse esimees Michael O'Leary ütleb, et möödunud kvartali nõudlus jääb püsima ning kuigi lennufirma on üritanud viimastel nädalatel kõige odavamate piletite hinda tõsta, ei ole see õnnestunud. Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/Scanpix

Iiri odavlennufirma Ryanair teatas eile mullusest 46 protsenti väiksemast kvartalikasumist ning et lennupiletite hinnad jäävad suvel oodatust odavamaks. See süvendab kartusi, et lennundus ei taastugi koroonapandeemiast niisama lihtsalt.

Tallinna lennujaamastki lendav Ryanair teatas, et juuniga lõppenud esimeses kvartalis teeniti 360 miljonit eurot kasumit. Aasta varem oli lennufirma kasum 663 miljonit eurot.

Lennufirma tõi kasumi kahanemise põhjustena välja oodatust madalamad piletihinnad ning lisaks ka lihavõtted ehk tiheda reisimisega pühad, mis tänavu jäid kvartal varasemasse perioodi. Käive vähenes kuus protsenti, 2,33 miljardi euroni.

Samal ajal kasvas reisijate arv mullu sama ajaga võrreldes kümme protsenti, 55,5 miljonini. Lennufirma tõi veel positiivsena välja, et tänavu suvel tegutsetakse aegade mahukaima lennuplaaniga, milles on 200 uut liini ja viis uut lennubaasi.

Kõigele vaatama kinnitas ettevõtte juhatuse esimees Michael O’Leary, et esimese kvartali nõrkus jääb püsima ning järgmisel kolmel kuul jäävad lennupiletid odavamaks, kui varem loodeti.

Tagasi üles