Päevatoimetaja:
Liina Laks

Sotside soovitud ettevõtete tulumaks tuleb 2026. aastal (19)

Copy
Sotside esimees Lauri Läänemets (keskel) tervitamas erakonnakaaslasi, ministreid Piret Hartmani ja Vladimir Sveti.
Sotside esimees Lauri Läänemets (keskel) tervitamas erakonnakaaslasi, ministreid Piret Hartmani ja Vladimir Sveti. Foto: Martin Pedaja

Ületuleval aastal tuleb ettevõtteil hakata tasuma kaheprotsendilist tulumaksu, mille surusid valitsusliidu uuendatud leppesse sotsid.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets kinnitas, et ettevõtete tulumaks on nende ettepanek, tema sõnul oleks valitsuspartnerid eelistanud veel suuremat käibemaksu tõusu.

Läänemets märkis, et uue maksu detailid on paika panemata. «See on kasumimaks ehk klassikaline ettevõtete tulumaks,» lisas ta siiski. «Rahanduslikke detaile me poliitiliselt ei aruta, aga esimesed tulud peaks laekuma 2026. aastal.»

Läänemetsa sõnul tähendab üks protsent enam kui sadat miljonit eurot. «Ma ütleksin, et see on tagasihoidlik arvutus,» sõnas ta.

«Ettevõtete tulumaks ei olnud meie ideoloogiline eesmärk. Aga meie arvates ei ole võimalik tõsta neli protsenti käibemaksu. See ei ole võimalik, lööks paljusid inimesi väga valusalt,» lausus Läänemets. «Äärmisel juhul olime nõus suurema tulumaksuga.»

Tagasi üles