Päevatoimetaja:
Angelina Täker

IT KAOS Ajaloo suurima IT-krahhi põhjustanud CrowdStrike'i aktsia kukub kolinal

Copy
CrowdStrike'i aktsia on õnnetusest alates kaotanud väärtusest ligikaudu 30 protsenti.
CrowdStrike'i aktsia on õnnetusest alates kaotanud väärtusest ligikaudu 30 protsenti. Foto: Microsoft / ZUMAPress.com / Scanpix

CrowdStrike on ettevõte, mis põhjustas IT-ajaloo ühe suurima kaose. Tõsiste tagajärgedega apsakale järgnes küberturbeettevõtte aktsiate suur müügilaine ja aktsia hetkehind on madalam nii 50 kui ka 200 päeva libisevatest keskmistest. Kuigi olukord tundub kriitiline, ei paista suured fondid olukorra üle paanikat tundvat.

Tagasilöögi põhjustas vigane tarkvarauuendus, mis mõjutas miljoneid Microsoft Windowsi seadmeid. CrowdStrike oli väljastanud oma Falconi turvatarkvarale uuenduse, mis ootamatult põhjustas tõsiseid häireid mitmes tööstusharus, sealhulgas lennufirmadel ja tervishoiusüsteemides.

Viga põhjustas arvutite, serverite ja ekraanide kokkujooksmise, andes endast märku kurikuulsa «sinise surmaekraaniga» (BSOD, tuntud kui tõsine süsteemitõrge Windowsi operatsioonisüsteemides). Märkimisväärne on see, et rike mõjutas vähem kui üht protsenti kogu maailma Windowsi seadmetest, kinnitas Microsof. Kuid tagajärjed olid tõsised.

Tagasi üles