Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

60 ON UUS 30 Soome tööandjad eelistavad kuldses eas töötajaid

Copy
Soome tööandjad hindavad järjest enam eakamaid töötajaid, kes on nii vaimselt kui füüsiliselt paremas vormis võrreldes oma noorte kolleegidega. Pilt on illustratiivne.
Soome tööandjad hindavad järjest enam eakamaid töötajaid, kes on nii vaimselt kui füüsiliselt paremas vormis võrreldes oma noorte kolleegidega. Pilt on illustratiivne. Foto: Boris Roessler / AFP / Scanpix

Soomes on hakanud tööandjad järjest enam eelistama vanemaid töötajaid, kuna kolmekümnendates aastates töötajad ei suuda tihti eakamatega enam sammu pidada.

Kuigi Soomes esineb jätkuvalt ealist diskrimineerimist, näitab statistika, et vanemate inimeste tööhõive määr on kasvutrendis, edastas Helsingin Sanomat.

Ekspertide sõnul eelistavad tööandjad järjest enam 60-aastaseid 30-aastastele, kuna tihti on vanematel töötajatel nii suurem kogemus kui ka parem füüsiline vorm. Kui 1970. aastatel oli 60-aastastel palju rohkem kaela- ja õlaprobleeme kui 30-aastastel, siis nüüd ei ole nende vanuserühmade vahel peaaegu mingit vahet. Samuti on 60-aastased tihti füüsiliselt paremas vormis kui neist kaks korda nooremad. Vähetähtis pole ka tõik, et 60-aastased oma tööandjale lojaalsemad, töötades ettevõttes kauem kui 30-aastased.

Tagasi üles