Päevatoimetaja:
Angelina Täker

ÜLLATUS TURISTIDELE Barcelona plaanib tõsta turismimaksu

Copy
Barcelona on hea näide tiheasustusega linnast, kus on mugav ja kiire igale poole kohale jõuda. Paraku vajaks selle elukeskkond rohkem rohelust ja vähem õhusaastet, et olla ideaalne elupaik, osutab teadusuuring.
Barcelona on hea näide tiheasustusega linnast, kus on mugav ja kiire igale poole kohale jõuda. Paraku vajaks selle elukeskkond rohkem rohelust ja vähem õhusaastet, et olla ideaalne elupaik, osutab teadusuuring. Foto: Michal Jarmoluk / Pixabay

Barcelona linnapea Jaume Collboni teatas, et linn kavatseb oluliselt tõsta turismimaksu kruiisilaevade reisijatele, kes viibivad linnas vähem kui 12 tundi, vahendab Reuters.

Praegune turismimaks on 7 eurot päevas, aga uue maksu täpne summa pole veel teada. Collboni sõnul maksavad kruiisireisijad linnale vähe maksu, kuigi kasutavad intensiivselt avalikku ruumi, mis tekitab ülekoormust ja rahulolematust elanike seas.

Linnapea rõhutas, et kruiisituristid peaksid toetama kohalike projekte, näiteks koolide konditsioneerimist. Ettepanek vajab aga Kataloonia piirkonna valitsuse heakskiitu, lisas Collboni.

Tagasi üles