Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Auvere elektrijaam seisab, elektrihindu kergitab aga selle remont

Copy
Elekter
Elekter Foto: Tairo Lutter

Auvere elektrijaamas algas reedel plaanipärane hooldus, mis kestab poolteist kuud. Elektrihinnale Eestis see suurt mõju ei avalda, kõrge hinna taga on pigem EstLink 2 jätkuv remont, kirjutab ERR.

Marko Allikson Baltic Energy Partnersist ütles ERR-ile, et Auvere elektrijaam määrab Eesti piirkonna elektrihinda vaid vähestel tundidel, mistõttu selle remondil on tagasihoidlik mõju elektrihinnale.

Sama ütles Eesti Energia energiakaubanduse juht Armen Kasparov. «Enefit Poweri teised elektrijaamad on seatud valmisolekusse seda tühimikku vajaduse korral turul täitma,» märkis ta.

Suurem mõju elektri hinnale on EstLink 2 jätkuval remondil, mis kestab augusti lõpuni, ning see on ka peamine põhjus, miks Eesti ja Soome elektrihinnad on sel suvel erinenud mitmekordselt, lausus Kasparov.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

18. juulil kirjutas Postimees, et 19. juulil läheb Enefit Poweri koosseisu kuuluv Auvere elektrijaam pooleteiseks kuuks korralisse hooldusesse.

Elektrijaama kümnete tuhandete seadmete ja detailide toimepidevuse säilitamiseks on vajalik teha plaanipärane hooldus, teatas Eesti Energia.

Auvere elektrijaama hooldus lõpeb ettevõtte teatel septembri alguses.

Tagasi üles