Päevatoimetaja:
Angelina Täker

NÄDALA PERSOON Kristen Michal: elan nagu Forrest Gump (18)

Copy
Peaministrikandidaat Kristen Michal sattus Reformierakonna kontorisse juba koolipoisina taskuraha teenimise võimalust otsides. Esimene töö oli plakatikleepimine. «Me olime kampaaniamänedžerid, folklooris on see nimetatud plakatikleepimiseks. See on okei, sest me kleepisimegi plakateid, aga mitte ainult – me ka klammerdasime, panime teibiga ja muul moel.» Michal kiidab parteikontori tollast meelsust. «Erakonnas oli vaba paguniteta õhkkond. Noori võeti võrdsetena, neile räägiti asjadest. Nägin Eesti poliitilist eliiti, keda olin varem ainult telekast näinud: Siim Kallas, Uno Mereste, Valve Kirsipuu, Andres Lipstok, Toomas Vilosius. Kõik tundus tol hetkel üliäge.»
Peaministrikandidaat Kristen Michal sattus Reformierakonna kontorisse juba koolipoisina taskuraha teenimise võimalust otsides. Esimene töö oli plakatikleepimine. «Me olime kampaaniamänedžerid, folklooris on see nimetatud plakatikleepimiseks. See on okei, sest me kleepisimegi plakateid, aga mitte ainult – me ka klammerdasime, panime teibiga ja muul moel.» Michal kiidab parteikontori tollast meelsust. «Erakonnas oli vaba paguniteta õhkkond. Noori võeti võrdsetena, neile räägiti asjadest. Nägin Eesti poliitilist eliiti, keda olin varem ainult telekast näinud: Siim Kallas, Uno Mereste, Valve Kirsipuu, Andres Lipstok, Toomas Vilosius. Kõik tundus tol hetkel üliäge.» Foto: Madis Veltman

Reformierakonna värske liider Kristen Michal annab uuel nädalal peaministri ametivande, vahetades välja Kaja Kallase.

Michal ütleb enda kohta, et tema elu on määranud juhused, et ta on kulgenud nagu Ameerika raamatu- ja filmikangelane Forrest Gump. Michal saab peaministriks ajal, mil Vene-Ukraina sõda on aina vihasem ning Eesti riigikassa on kibedas rahahädas.

Läinud pühapäeval võttis Kristen Michal (Reformierakond) Postimehe ajakirjanikud vastu kliimaministri tagasihoidlikus kabinetis Tallinnas.

Michali kooliaeg möödus Õismäe tiigi ääres üheksakorruselises majas. Peaministri valijad elavad sealsamas ka praegu, sest valimisringkond on Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines.

Eestis pole palju poliitikuid, kes oleks «laulu sisse pandud». 2012. aastal, Silvergate’i haripunktis kirjutas Eero Epner NO-teatri jaoks näidendi «Reformierakonna juhatuse koosolek», mille peasekretäri prototüüp oli Kristen Michal.

Tagasi üles