Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Parima talutoidu valmistaja on Lõuna-Eesti mikroettevõte

Copy
Ebaküdooniaviljad
Ebaküdooniaviljad Foto: Lilli Tölp

Neljapäeval tulid Tallinnas Academic Food Labis kokku toiduajakirjanikud, valdkonna eksperdid ja tippkokad, et selgitada pimetestiga välja tänavused parimad talutoidu maitsed. Parimaks talutoiduks valiti Krupi Talutoodete ebaküdoonialaastud.

Parima talutoidu valiku žüriis olid Rain Kuldjärv žürii (esimees), toitlustusettevõtja Joel Ostrat, Rimi ostudirektor Maris Rannus, KOGU Resto ja Pagar vanem peakokk Pavel Gurjanov, Eesti parim pagar 2018 Sandra Daškova, toitumisnõustaja Teele Teder, regionaal- ja põllumajandusministeeriumi esindaja Mariann Roos ning toiduajakirjanik Britt Rosen.

Hindamisele oli esitatud 113 toodet kümnes kategoorias. Parimaks talutoiduks valiti Otepää vallas asuvas Krupi talus valmistatud ebaküdoonialaastud.

Tagasi üles